بالابر هیدرولیکی و طرز کارکرد آن ...

جک هیدرولیکی نوعی وسیله می باشد که در آن به واسطه روغ ن فشاربه استوانه آب بند وارد می شود. بهتر است بدانید همین فشار موجب به وجود آمدن نیرو می شود. داخل استوانه بزرگ یک پیستون وجود دارد که فشار ایجاد شده توسط روغن به آن وارد میشود. همین فشار موجب میشود که اجسام روی استوانه جابجا شوند.

جک هیدرولیکی نوعی وسیله می باشد که در آن به واسطه روغن فشاربه استوانه آب بند وارد می شود. بهتر است بدانید همین فشار موجب به وجود آمدن نیرو می شود. داخل استوانه بزرگ یک پیستون وجود دارد که فشار ایجاد شده توسط روغن به آن وارد میشود. همین فشار موجب میشود که اجسام روی استوانه جابجا شوند.

به عبارت دیگر کار جک هیدرولیکی تبدیل نیروی هیدرولیکی سیال روغن به نیروی مکانیکی می باشد. جک هیدرولیکی آسانسور در همان ابتدای کار در داخل چاهک آسانسور قرار می گیرد. همانگونه که میدانید دسترسی به جک هیدرولیکی به خاطر جای قرار گیری آن کار بسیار دشواری می باشد.

به همین خاطر اگر چنین جک هایی خراب شوند کار تعمیر آنها بسیار دشوار می باشد. همین امر موجب می شود که همه کارشناسان این حوزه توصیه کنند که حتما در ابتدای کار از جک هیدرولیکی بسیار باکیفیتی استفاده کنید.

اگر دوست دارید با جک آسانسور هیدرولیک بیشتر آشنا شوید. بهتر است بدانید این نوع از جک از دو قسمت سیلندر و پیستون تشکیل شده است. سیلندر این وسیله مانند یک باکس صیقل داده شده می باشد که پیستون به راحتی می تواند در درون آن حرکت کند.

قسمت بیرونی این وسیله به گونه ای محکم می باشد که هیچ گونه فشار و خوردگی برروی آن اثر ندارد. بدنه این وسیله حتی در برابر رطوبت نیز مقاومت بسیار بالایی دارد و به راحتی زنگ نمی زند. کار کرد پیستون استوانه ای داخل سیلندر ارتباط مستقیمی با فشار روغن دارد. زیرا سرعت این وسیله به واسطه فشار روغن کم و زیاد می شود.

مشخصات بالابر هیدرولیک

  • استفاده از قلطک‌های آلیاژی
  • سرعت پایین آمدن و قدرت بالا رفتن قابل تنظیم است.
  • دارای فرود اضطراری در هنگام قطع شدن برق
  • کنترل دستگاه از روی کفی و شاسی
  • مجهز به برق 24 ولت
  • مجهز به سنسور چشمی و آژیر صدا
  • بالابر هیدرولیکی ثابت هست.
  • برای مصارف خانگی ، صنعتی، مغازه، فروشگاه، کارگاه و غیره کاربرد دارد
  • استفاده از زنجیر و سیم بکسل با توجه به ظرفیت و نیاز کاربر

اضافه کردن آپشن

  • اضافه کردن کابین لوکس و شیشه
  • نصب درب upvc یا آلومینیومی  

دیگر مشخصات

  • از ارتفاع یک متر تا 20 متر قابل اجرا هست
  • ابعاد کفی قابل شخصی سازی
  • مجهز به حفاظ
  •  نصب کابین امکان پذیر است.
  • به صورت نیمه هیدرولیک عمل می‌کند.
  • استفاده از قطعات موجود در بازار ایران جهت راحتی در خدمات پس از فروش
  • متناسب با نیاز خریدار قابل شخصی سازی است.
  • نوسان و لرزش ندارد.
  • دارای گارانتی و خدمات پس از فروش 
  • مدت زمان گارانتی 12 ماه بعد از تحویل میباشد. 
  • در ظرفیت 100 کیلوگرم تا 5 تن قابل اجرا هست.
  • جهت ارتقاع محصول امکان تغییر بدون اطلاع قبلی وجود دارد

ویژگی های بالابر هیدرولیک

  • بی نیازازموتور خانه
  • حرکت نرم و زیبا بدون لرزش
  • صدای کم
  • امنیت بالا
  • مجهز به کلید توقف اضطراری
  • مجهز به میکروسوئیچ در انتهای کورس (حداکثر ارتفاع)
  • مجهز به سیستم فرود اضطراری در صورت قطع برق

بالابر هیدرولیکی مغازه

در مغازه ها از انواع بالابر استفاده می شود. اما بهترین بالابری که امروزه بیشترین کارایی را در مغازه ها دارد. بالابر هیدرولیکی مغازه می باشد. این نوع از بالابر دارای مزیت های زیادی مانند: کیفیت بالا، امنیت بالا و قدرت زیاد می باشد.

وجود این ویژگی ها باعث محبوبیت زیاد این بالابر و ترغیب خریداران به خرید آن شده است. بسیاری از افراد عقیده دارند. این نوع از بالابر دارای قیمت بالایی می باشد. و از آن در مغازه خود استفاده نمی کنند.

اما اگر شما نیز جز این افراد می باشید بهتر است بدانید قیمت این بالابر در برابر کیفیت آن بسیار ناچیز است. هنگام ساخت بالابرهای هیدرولیکی مغازه از یک شلنگ بسیار انعطاف پذیر استفاده می کنند. همین امر موجب انعطاف پذیری بالای آن ها شده است.

جنس قطعات بالابر

بالابر هیدرولیکی مغازه دارای اجزا و قطعات زیادی می باشند. که تنها از دو فلز آهن و آلومینیوم برای ساخت آن ها استفاده می شود. همانگونه که میدانید قیمت این فلزات روزانه در حال تغییر می باشد. به همین خاطر یکی از علت های اصلی ثابت و یکسان نبودن قیمت این بالابر ها همین متغیر بودن قیمت آهن و آلومینیوم می باشد.‌

تعداد طبقات

بعضی از مغازه ها و فروشگاه های بزرگ چند طبقه می باشند. اگر قصد خرید بالابر هیدرولیکی مغازه برای این نوع از مغازه ها را داشته باشید. قیمت بالابر با توجه به تعداد طبقات مغازه شما متفاوت خواهد بود. چون هر چقدر تعداد طبقات بیشتر باشد. برای ساخت بالابر نیاز به استفاده از آهن بیشتری می باشد.

ظرفیت بالابر

بالابر هیدرولیک مغازه در انواع اندازه ها ساخته می شوند. هر چقدر ظرفیت یک بالابر بیشتر باشد. قیمت بالابر هیدرولیک نیز بیشتر خواهد بود.

انواع بالابر

بالابرهای وینچی یا بالابرهای کابلی زنجیری

بالابرهای وینچی برای حرکت و جابجایی کابین از مکانیزم وینچ و کابل استفاده می کنند. قیمت بالابرهای وینچی به خاطر عملکرد ساده آن ها بسیار پایین تر از قیمت بالابرهای هیدرولیکی می باشند ولی به خاطر جنبه های حفاظتی و امنیتی پایین بالابر وینچی برای حمل نفر توصیه نمی شوند. بیشتر این سوال پیش می آید که وینچ چیست؟، به ترکیب الکتروموتور، گیربکس و کابل در صنعت اصطلاحا وینچ گفته می شود. نحوه عملکرد وینچ به این صورت است که نیرو محرکه تولیدی اکتروموتور توسط گیربکس به میل ترانس منتقل می شود و این گشتاور تولیدی باعث چرخش درام و درنهایت کابل ها می شود و باعث حرکت کابین بالابر می شود. بالارهای وینچی به دلیل استفاده از کابل و زنجیر از امنیت کمتری نسبت به بالابر هیدرولیکی برخوردار می باشند البته با اضافه کردن سیستم ضد سقوط و پاراشوت امنیت نسبی به این بالابر بخشیده شده است ولی باز هم برای جابجایی نفر توصیه نمی شوند. تنها مزیت بالابر وینچی قیمت مناسب و راه اندازی سریع آن نسبت به بالابر هیدرولیک می باشد. بیشترین کاربرد و استفاده از مکانیزم وینچ در بالابر مصالح کش و بالابر ساختمانی استفاده می شود.

بالابر وینچی

بالابر هیدرولیکی

بالابر هیدرولیکی برای انتقال نیرو و قدرت از سیستم هیدرولیک استفاده می کند که دارای سه بخش اصلی پاوریونیت، جک های هیدرولیک و کابین حرکتی (کاراسلینگ) می باشد. پاوریونیت نیرو هیدرولیکی مورد نیاز جک ها را برای بالابری و جابجایی کابین را تامین می کند، بالابرهای هیدرولیکی بیشترین امنیت در بین بالابرها را دارا می باشند و برای پایین آورندگی کابین نیازی به مصرف انرژی ندارند که خود باعث صرف جویی فوق العاده ایی در مصرف برق می شود و در زمان بی برقی نیازی به نگرانی در خصوص پایین آوردن بالابر نیست. بالابرهای هیدرولیک به دو بخش جک مستقیم و جک غیر مستقیم تقسیم می شود. بیشترین استفاده از مکانیزم هیدرولیک در بالابر خانگی، بالابر فروشگاهی، بالابر رستورانی و بالابر ویلچر می باشد و همچنین مکان هایی که در آن ها زیبایی بالابر و صدای کم تولید شده توسط بالابر بسیار مهم باشد و نیاز به کنترل سرعت کابین بالابر باشد از بالابر هیدرولیکی استفاده می کنیم.

انواع بالابر هیدرولیکی

بالابرهای هیدرولیک جک مستقیم

نحوه عملکرد بالابر جک مستقیم به این صورت است که جک هیدرولیکی به صورت مستقیم و بدون واسطه زیر کابین حرکتی قرار گرفته و با گرفتن دستور حرکت، پاوریونیت فعال شده و با پمپ کردن روغن داخل جک های هیدرولیک باعث بالا روی و جابجایی کابین حرکتی می شود. در بالابر جک مستقیم حتما به وجود چاهک برای استقرار پاوریونیت و قرار گرفتن جک هیدرولیک در زیر کابین نیاز است که این امر خود باعث کنده کاری و ایجاد چاه در محل نصب بالابر و به افزایش هزینه می انجامد.

بالابرهای هیدرولیک جک غیر مستقیم

نحوه عملکرد بالابرهای هیدرولیک جک غیر مستقیم به این صورت است که پاوریونیت با فاصله از جک های هیدرولیکی و بطور کل با فاصله از سازه بالابر قرار می گیرد و به وسیله یک شیلنگ روغن هیدرولیک به جک ها انتقال می یابد و باعث بالا روی کابین می شود. تنها تفاوت عمده بالابر مسقیم و بالابر غیر مستقیم بی نیاز بودن بالابر غیر مستقیم از حفر چاهک می باشد که این خود باعث صرفه جویی در هزینه و نصب راحت و بدون مشکل بالابر می شود.

بالابر نفربر هیدرولیکی

بالابر نفربر هیدرولیکی نوعی از بالابر می باشند که از آن ها برای جابه‌جایی نفرات و بار های آن ها در بین طبقات استفاده می شود. این نوع از بالابر ها چون عملکرد متفاوتی دارند مکانیزم خاص خود را دارند.

همچنین بالابر های هیدرولیکی نفربر چون برای جابجایی افراد از آن ها استفاده می شود باید دارای امنیت زیادی باشند‌. زیرا کوچکترین بی احتیاطی در حین ساخت آن ها می تواند باعث به خطر افتادن جان افراد شود. به همین خاطر تمام این بالابر ها را به صورت نیم کابین و تمام کابین می سازند تا کوچکترین خطری جان افراد را تحدید نکند.

بالابر نفربر آپارتمانی

گاهی اوقات هنگام ساخت آپارتمان های چند طبقه از آسانسور استفاده نمی شود. و برای چاه آسانسور مکانی در نطر گرفته نمی شود‌. همین امر می تواند در آینده دردسر ساز شود.

چون اگر تعدا طبقات بیشتر از دو طبقه باشد افراد نمی توانند از راه پله برای رفت آمد خود استفاده کنند. زیرا این کار نیرو وقت بسیار زیادی را از آن ها میگیرد هنگامی که در یک ساختمان چنین مشکلی وجود دارد.

برای حل آن از بالابر های نفربر هیدرولیکی استفاده می کنند. چون این نوع از بالابر ها برای نصب نیاز به چاه ندارند و می توانند تعداد زیادی از افراد را در بین طبقات با سرعت زیادی جابجا کنند.

انواع کاربرد بالابر های هیدرولیکی

بالابر هیدرولیکی نفربر در چه مکان هایی کاربرد دارند؟

بالابر هیدرولیکی در مکان های مختلفی کاربرد دارند که ما دراینجا چند مورد از آن ها را برای شما بیان کرده ایم.

  • ساختمان های نیمه کاره

    هنگامی که قصد ساختن ساختمان های چند طبقه را داریم ابتدا باید راهی برای ارسال مصالح و نیروی کار به طبقات بالاتر درنظر گرفت. امروزه بسیاری از ساختمان سازان برای جابجایی افراد و مصالح بین طبقات ساختمان های نیمه ساز از بالابر های هیدرولیکی نفربر استفاده می کنند.‌ چون این نوع از بالابر ها به راحتی بین تمام طبقات جابجا می شوند و می توانند بار زیادی را نیز جابجا کنند.
  • ساختمان های دوبلکس

    گاهی اوقات افراد هنگامی که ساختمان های بزرگ را می سازند برای زیبایی و جلال بیشترخانه خود آن هارا به صورت دوبلکس طراحی می کنند. این گونه از طراحی ها با این که مزایای زیادی دارند اما معایبی نیز دارند. چون طبقه بالا این ساختمان ها مستقل نمی باشد. دربیشتر مواقع اتاق های خواب در طبقه بالا قرار دارند و افراد برای رفتن به اتاق خود باید از راه پله استفاده کنند.اما اگر فردی در خانه وجود داشته باشد که توانایی عبور از راه پله را نداشته باشد با مشکلات زیادی مواجه می شود. دربیشتر مواقع برای حل این مشکل بین دو طبقه یک بالابر هیدرولیکی نفربر قرار میدهند تا افراد برای جابجایی راحت تر از آن استفاده کنند.

بالابر خانگی و صنعتی چیست؟

بدون تردید بالابرها از مهم ترین تجهیزاتی هستند که برای دستیابی راحت و ایمن افراد به نقاط کور و مرتفع از آن ها استفاده می شود و می توان آن ها را در دورترین نقاط کشور در مکان هایی مانند مساجد، انبارها و حتی سالن های ورزشی پیدا کرد. معمولا این سوال پیش می آید که بالابر چیست، بالابر به دستگاهی گفته می شود که برای جابجایی، حمل و انتقال بار و نفرات در شرایط و زوایای مختلف و همین طور برای هم سطح سازی دو سطح مختلف درخطوط تولید ازآن استفاده می شود، بالابرها به دو نوع بالابر ثابت و بالابر متحرک تقسیم می شود. بالابرها برخلاف تصور عموم با لیفتراک ها و آسانسور ها و جرثقیل ها متفاوت هستند. یک نوع دیگر وجود دارد که معولا در صنعت ساختمان استفاده می شود و به آن بالابر ساختمانی یا بالابر مصالح گفته می شود که در بخش ماشین آلات ساختمانی به تفصیل شرح داده شده است.

انواع بالابرها بر اساس قابلیت حرکتی

بالابر متحرک

 

بالابرهای متحرک یا نفربرهای متحرک برای حمل نفر در جهت و ارتفاع مختلف طراحی شده اند که به اصطلاح به آنها manlift نیز می گویند. برخلاف باور عموم بالابرهای متحرک با جرثقیل و لیفتراک ها تفاوت دارند. بالابرهای متحرک به دو دسته با قابلیت دسترسی عمودی و بالابر متحرک با دسترسی عمودی افقی تقسیم می شوند. این نوع بالابرهای متحرک با جابجایی راحت و ایمن در شرایط و زوایای مورد نظر قابل ساخت و طراحی هستند.

 

بالابر متحرک با قابلیت دسترسی عمودی

 

 

این نوع بالابر سیار هیدرولیکی، فقط به صورت عمودی توانایی جابجایی نفر را در ارتفاع داشته و دسترسی افقی ایجاد نمی کنند. متداول ترین این ماشین ها، بالابرهای هیدرولیکی آکاردئونی، بالابرهای ریلی ستونی و بالابر های عمود بر می باشند، در مورد مکانیزم بالابری آنها در هر بخش مخصوص به خودشان به تفضیل توضیح داده خواهد شد. بالابر های متحرک به کاربران آن کمک می کنند تا علاوه بر دسترسی ایمن به ارتفاع دلخواه، در وقت و هزینه صرفه جویی نمایند. در میان بالابرهای سیار، قیمت بالابر نفر با دسترسی عمودی حداقل بوده و اقتصادی ترین گزینه به حساب می آید. این بالابر ها بیشتر در سالن های ورزشی، سالن های تئاتر و مساجد برای تعویض لامپ ها، تعمیرات، رنگ آمیزی، نصب بنر و پرچم مورد استفاده قرار می گیرند.

  • بالابر متحرک با قابلیت دسترسی عمودی و افقی

    به بالابرهای سیار با قابلیت جابجایی عمودی و افقی اصطلاحا بالابرهای بوم لیفت boomlift گفته می شود. این بالابرها قابلیت دسترسی عمودی و در آن واحد افقی را نیز دارند، بنابراین دیگر نیازی نیست که برای دسترسی به محل مورد نیاز دقیقا زیر آن قرار گرفت می توان با استفاده از مکانیزم بوم لیفت برای دستیابی راحت تر از شیوه پل زنی استفاده کرد. بالابرهای بوم لیفت نیز انواع متفاوتی دارند برخی روی کامیون نصب می شوند و برخی خودشان دارای مکانیزم خود حرکتی می باشند که به آنها بالابر خود کششی گفته می شود و بسیاری نیز به صورت نفر و یا خودرو حمل می شوند. بالابرهای هیدرولیکی بوم لیفت از مکانیزم های متفاوتی استفاده می کنند. ساده ترین بالابر متحرک با مکانیزم مفصلی است که بازوها به صورت مفصل مانند با نیروی هیدرولیک حرکت می کنند. بالابرهای مفصلی برای ارتفاع کم مناسب هستند، نوع دیگر با مکانیزم تلسکوپی کار می کنند که در حقیقت جک های هیدرولیک و بازوهایی هیدرولیکی به شکل یک تلسکوپ داخل یکدیگر هستند و موقع انجام کار به بیرون رانده می شوند و دسترسی افقی و عمودی نسبی ایجاد می شود. نوع سوم و کارآمدتر مکانیزم مفصلی-تلسکوپی است که دارای هر دو نوع بازو مفصلی و تلسکوپی می باشد و از نظر قدرت مانور و کار در شرایط سخت و همچنین ابعاد بسته شده کوچکتر دارای مزیت و برتری نسبت به مدل های قبلی هستند. فرق عمده بالابرهای سیار با جرثقیل ها در این است که بالابر سیار بیشتر برای حمل نفر و تجهیزات در ظرفیت های زیر یک تن استفاده می شود. بالابرهای سیار به خاطر امکان پل زنی از روی موانع و دور زدن آن ها بیشترین استفاده و کاربرد را در دسترسی به خطوط برق فشار قوی و سیم های تلفن، تیرهای چراغ برق، ساختمان های بلند و کارهای خدماتی مانند آتشنشانی و امداد و نجات دارند.

نحوه انتخاب بالابر سیار

برای خرید بالابر باید به نکاتی مانند گزینه های زیر توجه کرد:

ظرفیت

 نوع مکانیزم بالابری

ارتفاع بالاروندگی

نیرومحرکه و سوخت مصرفی

نوع ساخت و طراحی

ایمنی و سیستم های حفاظتی

سرعت در نصب و راه اندازی

نوع چرخ های حرکتی مناسب محیط کارگاهی یا جاده ایی

بالابرهای ثابت

 

 

بالابرهایی که پس از نصب و راه اندازی در جای خود ثابت و بی حرکت می باشند بالابرهای ثابت نام می گیرند. بالابرهای ثابت عموما فقط قابلیت جابجایی عمودی را دارند، بیشترین استفاده از بالابر ثابت درکارگاه ها و کارخانه ها برای استفاده در خطوط تولید، بالابر مغازها، بالابر انبارها، بالابرهای فروشگاهی و بالابر خانه ها برای جابجایی و حمل نفر و بار بین طبقات و همچنین ازبین بردن اختلاف سطح ها در باراندازها مورد استفاده قرار می گیرند. گاها در مکان هایی که امکان اضافه کردن و نصب آسانسور نمی باشد و هزینه نصب آسانسور بسیار بالا می باشد از بالابرهای ثابت استفاده می شود، و به دو نوع بالابر هیدرولیکی ثابت و بالابر وینچی (بالابر زنجیری) تقسیم می شوند.

بالابر هیدرولیکی ثابت خود به دو دسته بالابر هیدرولیکی جک مستقیم و غیر مستقیم و بالابر ثابت قیچی یا آکاردئونی تقسیم می شود، بالابر قیچی ثابت دارای بیشترین ضریب امنیت و بیشترین توان بالابری را به خاطر استفاده از مکانیزم قیچی در بین بالابرها دارند.

 

بالابر قیچی

 

 

 

خرید بالابر

برای خرید بالابر و سفارش ساخت بالابر باید به نکات مختلفی از جمله ظرفیت مورد نیاز، ارتفاع بالابری، مکانیزم بالابر، تعداد توقف ها یا همان ایستگاه ها، نوع پاوریونیت انتخاب شده و سیستم های حفاظتی توجه کرد. که تمامی این موارد در قیمت نهایی بالابر تاثیر گذار خواهند بود، پس برای دریافت استعلام قیمت بالابر و گرفتن مشاوره رایگان در زمینه ساخت بالابر لطفا با کارشناسان شرکت فرا پک بالابر  تماس گرفته و راهنمایی دریافت نمایید.